Badrumsrenovering är en säker investering ifall du gör rätta val

Att renovera badrummet är en gynnsam investering som inte bara höjer intrycket av ditt hem utan även marknadsvärdet på bostaden. Enligt många undersökningar listas en badrumsrenovering som den näst mest lönsamma renoveringen. Men det är viktigt att hela renoveringsarbetet utförs av ett behörigt våtrumsföretag med behöriga plattsättare. I sådana fall får du både garanti och ett våtrumsintyg/kvalitetsdokument. Detta dokument är viktigt då vid senare försäljning av bostaden och eventuellt kontakt med försäkringsbolag visar att badrummet är byggt enligt gällande regler.

Du kan enklast ta reda på om ett företag är behörigt eller inte genom att söka upp företaget på www.bkr.se (Bygg keramik rådet).

Bara uppfräschning eller byta även kakel och klinker?

Ifall ditt badrum är relativt nytt och kaklen ser bra ut skulle det även räcka med att du bara fräschade upp badrummet. Då är det bara göra om din inredning och byta porslin och blandaren. Självklart skulle det bli betydligt billigare i så fall.

Är badrummet äldre och du tänker att renovera hela badrummet? Här har du möjlighet till att få ett badrum precis som du alltid velat ha. Utan att behöva kompromissa, med ROT-avdrag får du dessutom 30 procent rabatt på arbetskostnaden. Ett badrum som är renoverat på ett fackmannamässigt sätt brukar hålla flera år mer än vad garantin gäller (hos oss i alla fall). Då alla behöriga företag bör välja lämpliga material och konstruktioner samt använda godkända tätskiktssystem.

Vikten av Design & Funktion vid badrumsrenovering

Vilken känsla vill du uppleva när du går in till badrummet? Hur känner du dig bekvämast i badrummet? Vill du ha golvvärme? Var vill du ställa dina vitvaror? Du har säkert funderat på en del frågor men ju mer man går in i detaljer desto fler frågor blir det. Något man måste ha i åtanke hela tiden är att design och funktion bör gå hand i hand. Att det ska vara lätt att använda samtidigt som det verkar tilltalande för användaren. Här kommer färger och form in i bilden. Att bestämma placering av badrumsinredningen som duschkabin, handfat, kommod, badrumsspegel och så vidare är också en del av denna process.

- Utgå från dina behov vid badrumsrenovering

Det är enklare om du först tänker på vad du vill ha i badrummet och varför, d.v.s. tänka på vilka behov du har i badrummet. Att titta på badrumsbilder på internet och tidningar, fråga andra, samt besöka några butiker skulle också vara både inspirerande och roligt. Om du beskriver för oss den bilden du har av ditt badrum så hjälper vi dig mer än gärna att utveckla & förverkliga den. Vi har utbildade designer som brinner för just sådana uppgifter. Honom träffar du vid första besöket innan vi skriver offert, vilket är gratis. Klicka här om du vill veta mer om vår designer.  

Bilden nedan beskriver hur du går tillväga för att bestämma designen. Dom två första stegen handlar om att först ta reda på sina behov/eventuella problem. Därefter samlar man in fakta/inspiration kring dom. Går du igenom dessa två steg får du en mycket tydligare vision/bild om hur ditt badrum ska se ut. Berätta gärna om den bilden för oss så går vi igenom dom andra två stegen tillsammans.

Designprocess hjälper dig att hitta dina verkliga behov och förväntningar av badrumsrenovering. Tänk på vad du inte hade velat ha i exempelvis köket, eller badrummet. Vad skulle du förändra i köket eller badrummet för att känna dig bekvämare? Något du stör dig på i köket kanske? sådana frågor hjälper dig att hitta svaren till problem/behov i fasen undersökning. (under denna fas tänker man på sina behov i köket/badrummet samt eventuella problem man stöttar sig på). Därefter kan du samla in fakta kring behovet, läs gärna tidningar och sidor som handlar om design, byggarbete, byggprocess, byggnation, renovering osv.
Använd detta verktyg för att få en klarare vision vid badrumsrenovering. Gå igenom dom två första faserna och skissa sedan ner den bilden du skapat dig.

Platsbesök, offert, kostnader och tidsplan

För att kunna skriva en offert behöver vi besöka platsen. Där vi tittar på vilka förutsättningar och möjligheter som finns just hos er. Under detta besök kommer vi också gå igenom hur du vill ha det i badrummet. Baserat på den undersökning vi gör hos er samt dina önskemål tar vi fram en offert.
Totalinvesteringen består av två delar, vilka är material- och arbetskostnad. Ni får självklart välja och köpa in möbler och inredning själva. Men vi skulle föreslå att ni väljer materialet men låter företaget att köpa in dem. Detta eftersom vi får rabatter som ni kan nyttja, dessutom får ni garanti på helheten och inte bara det utförda jobbet. En vanlig badrumsrenovering tar mellan tre till fyra veckor, medan en mer avancerad renovering kan ta upp till fem veckor.